Piškotki

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih brskalniki, kot so Firefox, Chrome ali Internet Explorer, nalagajo na vaš računalnik med brskanjem po spletu. Več informacij o tem, kaj so piškotki, lahko najdete tukaj.

V skladu s priporočili informacijskega pooblaščenca smo na našo spletno stran namestili obvestilo o uporabi piškotkov.

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna datoteka, ki prosi za dovoljenje, da se zapiše na trdi disk vašega računalnika.

Ko se enkrat strinjate, je datoteka dodana in piškotek pomaga analizirati spletni promet ali pa vam sporoči, ko obiščete specifično spletno stran.

Piškotki dovoljujejo, da se aplikacije odzivajo glede na vaše individualne zahteve. Aplikacija lahko prikroji svoje operacije glede na vaše potrebe in želje z zbiranjem ter hranjenjem informacij o vaših preferencah.

Spletni promet uporabljamo za identifikacijo, katere strani so bile uporabljene. To nam pomaga analizirati podatke o našem spletnem prometu in pomaga izboljšati našo spletno stran na način, da jo prikrojimo vašim individualnim potrebam. Te podatke uporabljamo le za analitične potrebe in jih nato odstranimo iz sistema. Celostno nam piškotki pomagajo, da vam zagotovimo kar se da odlično spletno stran, obenem pa nam omogočijo spremljanje, katere strani se vam zdijo zanimive in katere ne.

Piškotek nam v nobenem primeru ne omogoča dostopa do vašega računalnika in kakršne koli druge informacije o vas, razen do tistih, ki ste jih delili z nami.

 Se lahko v celoti izognem nalaganju piškotkov?

V kolikor nikakor ne želite, da se piškotki z naše strani nalagajo na vaš računalnik, lahko to možnost izklopite v nastavitvah svojega brskalnika. V tem primeru ne boste prejeli nobenega piškotka.

V kolikor vaš brskalnik takih nastavitev ne podpira, predlagamo, da ga nemudoma nadomestite s sodobnejšim in varnejšim. Velika večina brskalnikov (99 %) vsebuje možnost nastavitve stopnje vaše zasebnosti in tudi možnost onemogočanja nalaganja piškotkov.

 

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.